keresési feltétel:

Lean Governance Portfólió Menedzsment
Probléma, amire választ ad

A silo-kban történő munkavégzés, amikor az emberek elszigetelten mozognak a projektek és a mindennapi feladatok között lassítja a szállítást és így a piacra kerülési időt is. Ezáltal kialakul az IT és az üzleti terület közötti egymásra mutogatás és a másik terület hibáztatása.
Cél
Az állandóan változó piaci környezetben elengedhetetlen a hagyományos portfólió menedzsment folyamat korszerűsítése. A Lean Governance modellben a folyamatos ügyfél visszajelzés a fejlesztések során lehetővé teszi a szakaszonkénti megvalósítást és finanszírozást. A korszerű portfólió menedzsment folyamat segítségével megvalósul az érték alapú prioritás, az MMP (Minimum Marketable Product) alapú erőforrás tervezés és a transzparens portfólió követés.

Megvalósítás

Ahhoz, hogy a bevezetés a lehető leggördülékenyebben menjen, fontos az előkészítő szakasz során hangsúlyt fektetni a szervezet képzésére, a vezetők támogatására, valamint az induláshoz szükséges operatív feladatok elvégzésére. A moduláris tervezés lehetővé teszi, hogy a lehető leggyorsabban bevezetésre kerüljenek azok az elemek a Portfólió menedzsmentből, amik azonnali eredménnyel járnak. A nagyobb erőfeszítést / hosszabb lefutási időt igénylő akciók, változások a közösen kialakított implementációs terv mentén kerülnek megvalósításra.
Kihelyezett képzés
Amennyiben érdeklődsz kihelyezett képzéseink iránt, kérlek vedd fel velünk közvetlenül a kapcsolatot.

Főbb módszereink, eszközeink
A Portfólió menedzsment átalakítása a támogató, kontrolláló, esetleg irányító és megvalósító szerepből. Az értéknövelt szolgáltatásokat nyújtó területnek komoly szerepe van a tervezés és előkészítés mélyítésében, az értékvezérelt rangsorolás kialakításában, hiszen ez az, ami által valósul meg az üzleti probléma kellő mélységű kidolgozása.

Realizálható előnyök

A megfelelő portfólió menedzsment kialakításával a kollégák gondolkodásmódja is formálható, valamint olyan kulcsfontosságú üzleti mutatók is javíthatók, mint a jövedelmezőség, ügyfélélmény, gyorsaság és rugalmasság.


Olvasd el az esettanulmányainkat is!

E.ON Agilis esettanulmány
Az E.ON felismerte, hogy a gyorsan változó piac igényeihez és korlátaihoz való ...
Az OTP Bank agilis átalakulása magasabb fokozatra kapcsol
Az OTP Bankban 2019-ben kezdődött az agilis transzformáció, aminek legújabb ...
Esettanulmány – döntés a Nexus mellett
Az esettanulmány egy kormányzati projektről szól, amelynek célja az idősek számára ...

Kapcsolat


Következő lépések
Írj egy üzenetet nekünk
Mi felvesszük veled a kapcsolatot 48 órán belül