keresési feltétel:

Interjú hibák, amikkel biztos, hogy nem veszel fel ma senkit


Meglepő, ha egy cég ilyen interjú hibákat követ el, hiszen manapság óriási verseny van a jó munkavállalókért.

A lenti sorok megtörténtek, az interjú résztvevője személyesen mesélt erről nekünk. A cég egy nemzetközi technológiai óriás, saját piacán igen erős pozícióban világszerte. A kínált állás sok év tapasztalatot kívánt, nem vezetői munkáról van szó. Az alábbi események mind megtörténtek az interjún. Ha nem szeretnél felvenni jó munkaerőt, alkalmazd őket!

Hogyan rontsd el az interjú kezdését?

Fontos tanács, hogy legalább az egyik interjúztató, lehetőleg a vezető késsen el! Majd ne mutatkozzon be! Ezáltal az interjú légkörét biztosan sikerül megalapozni. A késő délutáni időpontban, 60 percesre tervezett beszélgetést már az elején el tudod nyújtani, ha 20 perces monológot tartasz teljesen lényegtelen részletekről. Így a 100 perces interjú garantált.

A kérdésszekció

A jelölt bemutatkozása az első. Ezt még valahogy ki tudod bekkelni, utána jöhet a trollkodás. Tegyél fel egy kérdést! Majd nagyon ügyelj arra, hogy az első, kontextusba helyező mondatot se mondhassa végig a jelölt, hanem tedd fel újra a kérdést! Ezt ismételd meg többször!

Ha ezen már túlvagytok, tegyél fel személyes kérdéseket! Tökre szembe megy a ma elfogadott interjú etikettel. De Te ezzel ne foglalkozz!

Nélkülözd a rugalmasságot!

Ha nem akarsz 2023-ban egy szuper munkatársat, teljességgel zárd ki a home office-t, és ragaszkodj a 9-től fél 6-ig tartó irodai jelenléthez, függetlenül attól, hogy megvan-e a munka! Ja, és ezt fejeld meg azzal, hogy időnként naaaagyon sokáig kell dolgozni. Imádni fognak érte! De arra azért figyelj, hogy az interjú előtt ezek az információk ne derüljenek ki! Minek szűrjük ki azokat előre, akiknek ez fontos?

Interjú zárás: tárd fel titkaid (egy részét)!

Nem fontos a pozíció leírásában előre részletezni, hogy a munkaviszony valójában nem is közvetlenül veletek köttetne, hanem egy munkaerő közvetítővel! Elég, ha az interjú legvégén mondod el. Ez így fair, és tök menő! Arra viszont érdemes figyelni, hogyha a jelöltnek vannak kérdései, azt ne válaszold meg! Valami kis rejtély azért csak maradjon!

Ha ezeket a pontokat mind betartod, tuti sikerülni fog NEM TALÁLNI jó munkaerőt! Ha viszont mégis profi interjútechnikákat szeretnél alkalmazni, itt adunk néhány tippet!


Megosztás


Tetszett? Akkor ezeket is nézd meg!


Konfliktusmegoldás háromszögek segítségével
A cikkben a konfliktusmegoldás két innovatív eszközét mutatjuk be: a dráma-, és a felhatalmazás háromszögét.

A kultúraváltás elfogadása és ösztönzése
Kultúraváltás sikeres vezetése: hogyan hajtsd végre és teremtsd meg az elfogadást és az összhangot? A helyes vezetői lépések megismerése.

A tönkrement kultúra ellenszere
Cikkünk mélyrehatóan feltárja a kultúra váltás rejtelmeit és bemutatunk egy elengedhetetlen lépést, amely segít a változásban.


Kapcsolat


Következő lépések
Írj egy üzenetet nekünk
Mi felvesszük veled a kapcsolatot 48 órán belül