keresési feltétel:

LIFO módszer - Fejlesztés egyéni és csoportos szinten


Egy eszköz a csapat és egyéni szinten történő fejlesztésére a LIFO, azaz a Life Orientations. Segítségével a viselkedési mintáink feltárhatók.

A LIFO kérdőív segít felmérni a különféle viselkedési mintáinkat, amikhez ösztönösen nyúlunk preferált - komfortzónán belüli - és kevésbé preferált - komfortzónán kívüli, stresszes - helyzetben. A módszer használható egyéni és csoportos szinten történő fejlesztésre is.

Az alábbi videóban Veress Luca mutatja be röviden a módszert.

 

A LIFO egy olyan eszköz, ami lehetőséget kínál a fejlődésre, hiszen az értékelő kérdőív kitöltésével és eredményeink kiértékelésével segítséget kapunk az erősségeink tudatos használásához. Ugyanakkor a vakfoltok feltárásában is támogatást ad.

A csapat dinamikát és a csapat fejlődést is erősíti a LIFO módszer, hiszen azzal, hogy megismered, hogy kollégáid hogyan működnek, azonnali tippeket kapsz, hogyan érdemes hozzájuk fordulnod. Megtudod, hogy mit érdemes például kihangosítani egy prezentáció, vagy demo során. Ezzel is segítve a kommunikációt és az együttműködést. A LIFO kérdőív kitöltésével fejleszthető, erősíthető a csapat, amivel javul a csapat teljesítmény és morál. A Csapatteljesítmény-modellel korábbi cikkünkben is foglalkoztunk, ami azzal foglalkozik, hogy hogyan lesz a csoportból csapat.  

 

A módszerről az alábbi honlapon is olvashattok angol nyelven.

Szerző: Veress Luca


Megosztás


Tetszett? Akkor ezeket is nézd meg!


Konfliktusmegoldás háromszögek segítségével
A cikkben a konfliktusmegoldás két innovatív eszközét mutatjuk be: a dráma-, és a felhatalmazás háromszögét.

A kultúraváltás elfogadása és ösztönzése
Kultúraváltás sikeres vezetése: hogyan hajtsd végre és teremtsd meg az elfogadást és az összhangot? A helyes vezetői lépések megismerése.

A tönkrement kultúra ellenszere
Cikkünk mélyrehatóan feltárja a kultúra váltás rejtelmeit és bemutatunk egy elengedhetetlen lépést, amely segít a változásban.


Kapcsolat


Következő lépések
Írj egy üzenetet nekünk
Mi felvesszük veled a kapcsolatot 48 órán belül