keresési feltétel:

Helyzetfüggő vezetés modellje


A helyzetfüggő vezetés modellje szerint a vezetői stílust az éppen aktuális helyzethez szükséges igazítani. Mit is jelent ez?

A vezetési elméletek támogatására megszámlálhatatlan elmélet és modell született az elmúlt években. A helyzetfüggő vezetés modellje az egyik legelterjedtebb napjainkban. Néhány korábbi elmélet:
Taylor Ford szerint az ember nem más, mint gép és akként is kell kezelni.
Clark Farley szerint a szervezetek képesek önmagukat szabályozni.
Míg Porter modellje alapján az igazi sikerhez a stratégiai menedzsment, vagyis a szervezetek elsődleges és másodlagos tevékenységekre osztása vezet. 

 

Paul Hersey és Ken Blanchard szerint a sikeres vezetés titka, hogy az adott helyzethez igazítsuk a vezetői stílust. Ez a helyzetfüggő vezetés. Négy fő szituációt különböztet meg ez a modell: 

  1. Irányítás: Instrukciók, utasítások szükségesek az új feladatok esetében, vagy új beosztottaknak. Amikor még nincs sok tapasztalatuk, csak lelkesedésük és elkötelezettségük. Ebben az esetben erőskezű vezetőre van szükség. 
  2. Edzés: Ahogy az emberek egyre több tapasztalatot szereznek, a stressz nő. A motiváció és elkötelezettség csökken(het). Ebben a szituációban kérdéseikre válaszokat várnak a vezetőtől. 
  3. Támogatás: Amikor a feladat elvégzése már rutinná válik, a beosztottak motivációja is változó képet mutat. Lehet, hogy valakit motivál az önállóság, de vannak, akik rezignáltakká válnak. Ilyen esetben a vezető szerepe a támogatás. Az, hogy új ötletek, gondolatok átadására bátorítson. 
  4. Delegálás: A feladatok teljes egészében átadhatók, a beosztottak teljes mértékben a kezükben tartják a folyamatokat és erősen motiváltak. Természetesen a delegálásnak is különböző szintjei vannak, amivel egy másik cikkünkben fogunk foglalkozni.  

Helyzetfüggő vezetés modellje

A helyzetfüggő vezetés modelljét fejlesztő vezetésnek is hívják, de találkozhatunk vele szituatív vezetés néven is. A vezetői támogatás helyzeteit írja le, a lelkes kezdőtől kezdve a biztos profi szintig. Ezalapján határozza meg, hogy a vezetőnek mikor szükséges irányító és mikor támogató magatartást folytatnia. 

“Egyikünk sem olyan okos, mint amilyen okosok együtt vagyunk”. 

Ken Blanchard

Szerző: Danka Zsuzsa
Forrás: Kenneth Blanchard - Patricia Zigarmi - Drea Zigarmi: Helyzetfüggő vezetés


Megosztás


Tetszett? Akkor ezeket is nézd meg!


Elveheti-e a munkánkat a mesterséges intelligencia?
A mesterséges intelligencia (AI) forradalmasíthatja a munkánkat csak tudnunk kell jól használni. Kiderül, hogy milyen lehetőségeink vannak.

Mozgó Motivátorok
A Mozgó Motivátorok (Moving Motivators) egy Management 3.0 eszköz, ami segíthet az emberek és csapatok motivációjának megismerésében.

A tanuló szervezet kialakítása coaching-gal
A valódi tanuló szervezet létrehozása a coaching azon fajtájával, amely folyamatos, és a szervezeten belül dolgozók (vezetők) végzik.


Kapcsolat


Következő lépések
Írj egy üzenetet nekünk
Mi felvesszük veled a kapcsolatot 48 órán belül