keresési feltétel:

Blog


Agilis blogunk olyan tartalmaknak a gyűjteménye, amelyek segítenek az agilis legmagasabb szintjének elérésében. Agilis eszközökről, kipróbált és bevált agilis módszerekről tanulhatsz velünk.

Danka Zsu
Agile Coach, M3.0 tréner

Az OTP Bank agilis átalakulása magasabb fokozatba kapcsol

Az OTP Bank agilis transzformációja három éve kezdődött, aminek legutóbbi szakaszában a March is segített. Mik voltak a legfőbb eredményei az együttműködésnek?

Legutóbbi bejegyzések


Konfliktusmegoldás háromszögek segítségével
A cikkben a konfliktusmegoldás két innovatív eszközét mutatjuk be: a dráma-, és a felhatalmazás háromszögét.
A kultúraváltás elfogadása és ösztönzése
Kultúraváltás sikeres vezetése: hogyan hajtsd végre és teremtsd meg az elfogadást és az összhangot? A helyes vezetői lépések megismerése.
A tönkrement kultúra ellenszere
Cikkünk mélyrehatóan feltárja a kultúra váltás rejtelmeit és bemutatunk egy elengedhetetlen lépést, amely segít a változásban.
Kotter nyolc lépéses modellje
Kotter nyolc lépéses modellje segít a vállalatoknak hatékonyan kezelni a változásokat és elérni a sikeres átalakulást.
A Scrum alapértékek fontossága
A Scrum sikeres bevezetéséhez elengedhetetlenek a Scrum alapértékek és alapelvek, amelyeket ebben a cikkben mutatunk be.
A jövő az innovatív és a szórakoztató agilis oktatás
Bemutatjuk az agilis oktatás néhány kiváló példáját és a lehetséges eszközöket, amiket az iskolák használhatnak a jövő oktatása érdeké
Agilis termékfejlesztés hat fázisa
A megfelelően végigvezetett agilis termékfejlesztés döntő fontosságú a termék megvalósításában, bármiről legyen is szó.
A vezetés változtatása új pályára állíthatja a szervezetet
A vezetés átalakítása a fenntartható növekedés érdekében nélkülözhetetlen. Három változtatási stratégiát ismerhetsz meg a cikkünkből.
Öt vezetői változtatás a fenntartható növekedésért
Öt vezetői változtatás a szervezetszintű fenntartható növekedésért, azoknak, akik szeretnének kiemelkedő teljesítményt nyújtani.
AI Scrum Master? - Teszteltük!
Az AI Scrum Master az ígéretek szerint egy mindent megváltoztató innováció az agilis szoftverfejlesztés világában. Ezért leteszteltük!
Négy ötlet a szervezeti kreativitás növeléséhez
Négy javaslat, amelyek beépítésével növelhető a kreativitás és támogatható a szélesebb kulturális átalakulás.
Megtartottuk a harmadik RI-tup-ot!
A RI-tup célja kettős, egyszerre szeretnénk az agilis közösséget építeni és szakmai fejlődési lehetőséget is biztosítani a részt vevőknek.
Szervezeti változásmenedzsment
A változás nagysága és intenzitása sokféle, a változásmenedzsment modellek a változások kezelésére, vezetésére kínálnak keretrendszereket.
Elveheti-e a munkánkat a mesterséges intelligencia?
A mesterséges intelligencia (AI) forradalmasíthatja a munkánkat csak tudnunk kell jól használni. Kiderül, hogy milyen lehetőségeink vannak.
Mozgó Motivátorok
A Mozgó Motivátorok (Moving Motivators) egy Management 3.0 eszköz, ami segíthet az emberek és csapatok motivációjának megismerésében.
A tanuló szervezet kialakítása coaching-gal
A valódi tanuló szervezet létrehozása a coaching azon fajtájával, amely folyamatos, és a szervezeten belül dolgozók (vezetők) végzik.
A GROW modell bemutatása, hogy jobb vezető legyél!
A GROW modell megfelelő használata segíthet a folyamatos innováció, az elkötelezettség és a tanuló szervezet kialakításában.
Az évtizedekre szóló büdzsé tervezés a múlt az IKEA-nál
A hagyományos büdzsé tervezés helyett az IKEA szcenáriókat, forgatókönyveket tervez, ami növeli a szervezet rugalmasságát.
Az Agilis Coaching Növekedési Kerék
Az Agilis Coaching Növekedési Kerék, egy eszköz, amivel segíteni és fejleszteni lehet a csapatokat az agilis gyakorlatok alkalmazásával.
A Shu-Ha-Ri alkalmazása az agilis folyamatokban
“Mi mester képzünk, nem örökös tanítvány!” - szól a RI egyik legfontosabb mottója. És, hogy miből is ered ez a mondat? A Shu-Ha-Ri egy japán harcművészeti fogalom, a
Skálázott agilitás
Az elmúlt évtizedben azok a vezetők, akik tapasztaltak vagy hallottak az agilis csapatokról, elgondolkodtató kérdéseket tettek fel. Mi lenne, ha egy vállalat több tucat, száz vagy akár t
Különbség a visszatekintő és előretekintő mutató között
Tudod, hogy mi a legjobb módja a teljesítmény menedzselésének? A visszatekintő és az előretekintő mutatók (azaz a leading és lagging indikátorok) kombinálása.
A változásnagykövetek sikerét befolyásoló tényezők
A szervezeti változásnagykövet példái között olyan személyeket találunk, mint: Jack Welch, a GE korábbi vezérigazgatója; Bill Gates, a Microsoft egykori vezérigazgat&oacu
Csapatdinamika támogató eszköz – A Tuckman modell
Habár nincs egyetlen konkrét recept arra, hogy hogyan kell egy csapatot irányítani és maximalizálni a hatékonyságát, arra azonban törekedhetünk, hogy a folyamatok javítá
Team fit beszélgetés – a haladó gondolkodású kiválasztás eszköze
A közös munkát igénylő csapatok esetében az új kolléga érkezésénél, az illeszkedés eldöntését segíti a team fit beszélgetés.
Mi fán terem az agilitás?
Az agilitás ma már nemcsak a fejlett nyugati vállalatok kiváltsága. Hogyan lehet végigvinni egy sikeres agilis átalakulást?
Interjú hibák, amikkel biztos, hogy nem veszel fel ma senkit
Meglepő, ha egy cég ilyen interjú hibákat követ el, hiszen manapság óriási verseny van a jó munkavállalókért.
Mi a Feature Driven Development és hogyan használjuk?
A Feature Driven Development (FDD) egy modell vezérelt rövid iterációjú agilis keretrendszer. Hogyan használható a feature-k megírására?
A viselkedésvezérelt fejlesztés szerepe a user story-kban
A viselkedésvezérelt fejlesztés arra ösztönzi a csapatokat, hogy konkrét példákkal hivatalossá tegyék az alkalmazás működésének megértését.
User story-k és user story példák
A user story legfontosabb szerepe, felépítése, tulajdonságai egy példán keresztül kerül bemutatásra ebben a cikkünkben.
Az agilis coaching fejlődésének a története
Ahogy az agilis alkalmazása egyre inkább elterjedt, a jó agilis coaching készségek alapvető definíciója elmaradt. A kezdetek bemutatása.
Vezetőként ismerni kell az empátia és szimpátia fogalmát
A cikkben megmutatjuk, hogy miért fontos egy vezetőnek az empátia és a szimpátia gyakorlati használata és hogyan befolyásolja az eredményeket.
Mi az az agilis kiégés? 
A kiégés egy komoly nemcsak(!) munkahelyi probléma, amely a legtöbb olyan munkahelyen előfordul, ahol nagy nyomás alatt dolgoznak a munkavállalók. Eliott Aronson eképpen írja le a kiég&e
Hogyan mérjük egy Scrum-csapat eredményeit az ügyfél szemszögéből? - Első rész
A szervezetek vezetői szeretik megnézni hogyan teljesítenek a csapataik, ezért a Scrum-csapat eredményeinek méréseivel foglalkozunk ebben a cikkben. Honnan tudhatja egy csapat, hogy eredményesen teljes&iac
Hogyan mérjük egy Scrum-csapat eredményeit az ügyfél szemszögéből? - Második rész
A Scrum-csapatok eredményeinek méréséhez kapcsolódóan ebben a cikkben az értékteremtő képesség mérését, a szállítási sebesség mé
Agilis gyökerei 
Az agilis gyökerei visszavezethetők az 1930-as évekre, amikor Walter Shewhart elkezdett folyamatos fejlesztési ciklusokat alkalmazni.
Üzleti agilitás ösztönzése a Fordban 
A sikeres vállalatok egy alkalmazkodó - agilis - szervezetet szeretnének létrehozni. Mit is jelent az üzleti agilitás a Ford példáján?
Milyen egy agilis költségvetés? 
Miben más az agilis költségvetés a hagyományostól? Milyen előnyei vannak a cég számára? Többek között ezeket is megtudhatod a cikkünkből!
Növekedés Menedzsment 3.0 vezetői gondolkodással
A Menedzsment 3.0 egy nagyon felkapott vezetőképző gondolkodás lett. Megmutatjuk az előnyeit és a kihívásait egy sörgyár példáján keresztül.
9 tipp amivel jobb változásnagykövet lehetsz!
Nem egy szerepet tölt be a szervezetben a változásnagykövet, hanem olyan hozzáállással dolgozik, ami támogat és inspirál.
Scrum bevezetés egy biztosítótársaság példáján keresztül
A Scrum bevezetés segítségével szeretnék az üzleti folyamatokat javítani egy nemzetközi biztosítótársaság orvosi részlegén.
A hibrid projektmenedzsment hatása
A hibrid projektmenedzsment visszahúzza a vállalatok fejlődését, bár a világjárvány kedvezett az agilisnek. Egy kutatás főbb eredményei.
Egyetemi Scrum képzés
Az akadémiai és a gyakorlati tudás összekötésével lesz teljes az egyetemi Scrum képzés, egy svájci egyetem esettanulmánya a tapasztalatokról.
A bizonyítékokon alapuló menedzsment
A bizonyítékokon alapuló menedzsment egy empirikus megközelítés, amely segíti a szervezeteket javítani az ügyfelek elégedettségét.
A változásnagykövet kihívásai
Függetlenül attól, hogy milyen tapasztalattal rendelkeznek a változásnagykövetek / change agent-ek a változásmenedzsment terén, a legtöbbjük egy bizonyos ponton szembesül azzal, hogy
A felelősségi létra
A felelősségi létra használatával a vezetői munka megkönnyíthető, miközben a csapat tagjai is fejlődnek. A felelősség átruházás egy módja.
Lezajlott az első RI-tup
Az első RI-tup alkalmával a kerekasztal-beszélgetésen többek között az agilitásra való átállás okairól, kihívásairól volt szó.
Change Agent Manifesto 
A Change Agent Manifesto a változás nagyköveteinek ad támogatást a szemléletformálásban és az új módszerek elsajátításában.
Delegációs Póker - Agilis eszköz a felhatalmazásra
A Delegációs Póker arra használható, hogy egyértelműen tisztázni tudjátok ki miért és milyen szinten felelős a szervezetben, csapatban.
Inspiráció és motiváció agilis módszerrel
Motiváció agilis módszerrel igenis lehetséges, az esettanulmány azt mutatja be, hogy a Management 3.0 eszközök hogyan segítenek.
Egyetemi agilis átalakulás – Esettanulmány
Egy egyetemi agilis átalakulás bemutatása, a problémáktól kezdve, végigkövetve a folyamatot - egy tapasztalt vendégszerzőnk esettanulmánya.
Merit Money, mint közösségi jutalmazó rendszer 
Merit Money, mint közösségi jutalmazó rendszer, ahol a kollégák nyíltan díjazhatják egymást virtuális pontokkal, szívekkel, érmékkel.
A gyors-divat királyának története - Zara esettanulmány
A Zara esettanulmány azt mutatja be, hogy hogyan lett a Zara a gyors-divat vitathatatlan királya, hogyan valósult meg az agilitás a divatban.
A világjárvány hatása az agilis csapatmunkára
A világjárvány hatásai a vállalatokra, az egyénekre és a csapatokra. Milyen kihívásokat okozott az agilis csapatmunkában?
Az unFIX modell
Az unFIX modell a legújabb alternatívája az eddig ismert skálázott keretrendszereknek. Jurgen Appelo új koncepciója és vizualizációja.
A jó change agent ismérvei
A change agent sikere négy kulcsfontosságú tényezőn múlik. Ez a motiváció, a bizalom, az empátia, és a befolyás. Hogyan válhatsz nagykövetté?
E.ON agilis esettanulmány
Az agilis esettanulmány bemutatja, hogy hogyan indult el az E.ON az átalakulás útján. Hogyan támogatták az agilis közösségek a fejlődést?
Az OTP Bank agilis átalakulása magasabb fokozatba kapcsol
Az OTP Bankban 2019-ben kezdődött az agilis transzformáció, aminek legutóbbi szakaszában a RI Consulting is segített.
A pletyka javítja a csapaton belüli együttműködést
A pletyka kétélű eszköz. Megmérgezheti az irodai hangulatot, de lehet csapatépítő, segítheti a beilleszkedést, a kooperációt.
Csináld agilisen! – Oké, de mit? Hogyan?
Ha neked szegezik, hogy "Csináld agilisen!" , de benned csak kérdések merülnek fel. Segít Darwin, a csapatsportok vagy bármelyik csata!
Agilis változásmenedzsment – 5 tipp a megvalósításához
Az agilis változásmenedzsment megvalósításához öt gyakorlati tipp, ami a rengeteg, jól bevált modellből és rendszerből kimaradt.
Agilis átalakulás tapasztalatai
Agilis átalakulás során szerzett tapasztalat bemutatása arról, hogy milyen is lenne agilisan működni, illetve érteni a lényegét a működésnek.
Agilitás a szervezeti kommunikáció világában
Agilitás kipróbálása a szervezeti kommunikáció világában. Agilis szabályzatírás gyakorlati tapasztalatai és tanulságai.
Lakásfelújítás agilisen
Tudat alatt is agilisen kezdtem bele a lakásfelújításba, az Agilis Kiáltvány alapján. Sprintekben, rövid iterációkban végeztem a munkát.
A Scrum és Kanban ötvözésének eredménye
A Scrum és a Kanban segítségével szakította át a célszalagot a Formula diákcsapata, az esettanulmány a kihívásokat és az átállást mutatja be.
A Beyond Budgeting alapjai
A Beyond Budgeting – ahogy a név is mutatja - jóval túl mutat a költségtervezésen. Egy teljes menedzsment modellt foglal össze.
Hatékonyság, kreativitás növelés - Szobanövényekkel!
A hatékonyság, kreativitás és stressz csökkentés a home office-ban is ugyanolyan fontos, mint az irodai munka során. Segítenek a növények!
“SMART” a te célod?
Hatékony célkitűzési módszer megismerése kulcsfontosságú az agilis működéshez. Ebben segítünk a SMART célrendszer bemutatásával.
LIFO módszer - Fejlesztés egyéni és csoportos szinten
Egy eszköz a csapat és egyéni szinten történő fejlesztésére a LIFO, azaz a Life Orientations. Segítségével a viselkedési mintáink feltárhatók.
Helyzetfüggő vezetés modellje
A helyzetfüggő vezetés modellje szerint a vezetői stílust az éppen aktuális helyzethez szükséges igazítani. Mit is jelent ez?
Csapatteljesítmény-modell
Csapatteljesítmény-modell hét szintjének bemutatása, ami abban segít, hogy hogyan lesz a csoportból csapat. Mi ez a hét állomás?
Lean Portfólió Menedzsment bemutatása
Lean Portfólió Menedzsment jelentése egy kertészeti példán: a magok kiválasztásától, a termések szüreteléséig tartó folyamat bemutatása.
Cél vagy célkitűzés? Magyarázat egy példán keresztül
A célok és célkitűzések fogalmainak tisztázása, példán keresztüli magyarázat a goals és az objectives felállításához agilis környezetben.
Agilis módszer a családok hétköznapjaiban
Az agilitás megoldás a családi élet kihívásaira? Az agilis módszer alkalmazható a gyereknevelésben, és meghökkentő pozitív hatása van.
Nexus bevezetés eredményei - Esettanulmány
A Nexus-t a LogMeIn 25 fős Scrum csapatnál vezette be, hogy tartani tudják egy termék bevezetési határidejét. Mik voltak a Nexus eredményei?
Sikeres Scrum@Scale - Esettanulmány
Scrum@Scale-lel hogyan lehet sikereket elérni két hónap alatt? Hogyan lehet erősen limitált forrásból kihozni a legtöbbet?
Innovációs módszertani kalauz
Kalauz, amely segít az innovációs módszertan útvesztőjében eligazodni. Design Thinking, Lean Startup, Design Sprint és Agilitás.
Munkahelyi stressz - tegyük láthatóvá - 2.rész
Milyen agilis eszköz létezik arra, hogy a munkahelyi stresszt mérni tudjuk és ezáltal láthatóvá tegyük? Például a sprintriport.
Esettanulmány - döntés a Nexus mellett
Esettanulmány arról, hogy hogyan hangoltak össze Scrum csapatokat a Nexus segítségével egy kormányzati projektben.
Egy skálázott agilis keretrendszer - Scrum at Scale
Scrum at Scale (S@S) a Scrum skálázását lehetővé tévő, és ilymódon a szervezet agilis átalakulását megcélzó egyik agilis keretrendszer.  
Agilis vagy vízesés
Agilis vagy vízesés? Tényleg választani kell közöttük? Kizárják egymást vagy tudják egymást kölcsönösen segíteni?
7 tipp a Daily Scrum sikeréhez
Scrum Master-ként küzdesz a Daily stand-up hatékonyságával? Van hozzá 7 tippünk, hogy az extrovertált és introvertált kolléga is élvezze!
Scrum bevezetés - Esettanulmány
Scrum bevezetés esettanulmánya egy finanszírozási szolgáltatásokat kínáló cég agilis útjának első három évéről.
Hogyan legyél agilis vezető?
Mik azok a jellemvonások, amikkel a mai agilis vezető mindenképpen rendelkezzen? Hogyan legyél agilis vezető?
3 egyszerű eszköz az agilis vezető eszköztárába
Három eszköz az együttműködő vezetéshez, amikkel az agilis vezető önmagát és munkatársaikat is vezetheti a változó világban.
Radikális menedzsment
Ez a könyv minden agilis coach számára hasznos. A RI Olvasmány ajánló a radikális menedzsment bemutatásával foglalkozik.
Munkahelyi stressz - tegyük láthatóvá - 1.rész
Létezik a munkahelyi stressz az agilis környezetben? Milyen modell létezik arra, hogy látható legyen? A Követelmény-kontroll modell.
Agilis vezető vagy?
Az agilis vezetők lehetőségteremtők és bomlasztók egy személyben. Mit is jelent ez? Rád melyik jellemző inkább?


Kapcsolat


Következő lépések
Írj egy üzenetet nekünk
Mi felvesszük veled a kapcsolatot 48 órán belül