keresési feltétel:

Blog


Agilis blogunk olyan tartalmaknak a gyűjteménye, amelyek segítenek az agilis legmagasabb szintjének elérésében. Agilis eszközökről, kipróbált és bevált agilis módszerekről tanulhatsz velünk.

Danka Zsu
Agile Coach, M3.0 tréner

Az OTP Bank agilis átalakulása magasabb fokozatba kapcsol

Az OTP Bank agilis transzformációja három éve kezdődött, aminek legutóbbi szakaszában a RI Consulting is segített. Mik voltak a legfőbb eredményei az együttműködésnek?

Legutóbbi bejegyzések


Agilis gyökerei
Egyes történészek az agilis módszertanokat egészen Francis Bacon-ig vezetik vissza, aki 1620-ban fogalmazta meg a tudományos módszerét.
Üzleti agilitás ösztönzése a Fordban
A digitális átalakulás vagy üzleti agilitás az elmúlt hónapokban a felsővezetés egyik legforróbb témájává vált, mivel a vállalatok a maximális hatékonyságra törekszenek. Azonban minden digitális átalakulás csak egy aspektusa a gyarapodáshoz szükséges változásoknak.
Milyen egy agilis költségvetés?
A hagyományos költségvetés több évig is tarthat, ami azt jelenti, hogy a nem produktív projektek addig folytatódnak, amíg a költségvetésük ki nem merül. Eközben a produktív és innovatív projektek sorban állnak a következő költségvetési ciklusig. Ezzel szemben az agilis költségvetés folyamatosan frissül, hogy visszatükrözze a változó feltételeket és így versenyelőnyhöz juttathassa a céget.
Növekedés Menedzsment 3.0 vezetői gondolkodással
2019-ben eldöntötték, hogy az összes vezető Menedzsment 3.0 képzésben részesül az AmbevTech-nél a világ egyik legnagyobb sörgyáránál. Ez számos kihívással, tanulsággal és jövőbeli feladatokkal járt.
9 tipp amivel jobb változásnagykövet lehetsz!
Sok vállalat mindaddig visszautasítja az agilitást, amíg egy radikális külső tényező meg nem változik. Például egy start-up feltűnik a piacon, ami fénysebességgel kezdi el az innovációt, a piaci változásokra gyorsan reagáló működést. És hogy mi lesz ennek az eredménye? A pici, jelentéktelen(nek tűnő) start-up elkezdi elvinni a nagy vállalat vevőit, piaci részesedését és az addig elért eredményeit. Ekkor jönnek a képbe a változás kulcsemberei – a vezetők.
Scrum bevezetés egy biztosítótársaság példáján keresztül
Javult a csapatmunka a helyi és a regionális csapattagok között azáltal, hogy kéthetente egy sprint célra összpontosítottak. - A sok közül csak egy eredménye a Scrum bevezetésének. A cikkből kiderül, hogy mi vezetett a Scrum keretrendszer bevezetéséhez és mik a fő eredmények.
A hibrid projektmenedzsment hatása
A Forrester kutatása szerint az alkalmazásfejlesztők körében egyre nagyobb lendületet vesz az agilis munkamódszerre való áttérés. Viszont a vízeséses gyakorlatok a megkérdezett vállalatok 43%-nál tértek vissza.

Egyetemi Scrum képzés
A projektalapú oktatásban szerzett több mint 20 éves tapasztalatuk alapján az üzleti informatika professzorok olyan projektmodulokat dolgoztak ki, amelyek segítségével a tudományos és a valós világból származó példákon keresztül tudják bemutatni a Scrum keretrendszert a hallgatóknak. Mik az eddigi eredmények és a visszajelzések? Cikkünkből megtudhatod!

A bizonyítékokon alapuló menedzsment
Négy kulcsfontosságú értékterület segít abban, hogy a szervezetek jobban megértsék, hogy hol tartanak és hova kell eljutniuk. Mind a négy érték a szervezet értékteremtő képességének különböző aspektusaira összpontosít.

A változásnagykövet kihívásai
Függetlenül attól, hogy milyen tapasztalattal rendelkeznek a változásnagykövetek / change agent-ek a változásmenedzsment terén, a legtöbbjük egy bizonyos ponton szembesül azzal, hogy a transzformáció, tulajdonságainál fogva, megkérdőjelezheti egyes emberek status quo-ját, így különböző reakciókat válthat ki a kollégákból és a vezetőkből. Ilyen például elutasító magatartás, a direkt felállított akadályok, sőt akár szabotázs is előfordulhat.

A felelősségi létra
A vezetői munkakör egyik gyakori buktatója a felelősségvírus. Ebben a blogbejegyzésben megosztunk veled egy olyan eszközt, amellyel a saját, vezetői munkádat is megkönnyítheted és a csapatodnak is megadhatod a lehetőséget a fejlődésre.

Lezajlott az első RI-tup
Május 5-én rendezte meg a RI Consulting, azaz Magyarország legnagyobb agilitással foglakozó közössége az év első szakmai kerekasztal-beszélgetését, ahol a bankszektor és a gyógyszeripar két jelentős szereplője képviseltette magát.

Change Agent Manifesto
Ahhoz, hogy a change agent sikeres legyen, több területen kell helyt állnia: segítenie kell a szervezetben levő többi embert a tanulásban, a szemléletformálásban és az új munkamódszerek elsajátításában. Ebben ad támogatást a Stratégiai Kiáltvány, azaz a Change Agent Manifesto.

Delegációs Póker – Agilis eszköz a felhatalmazásra
Ez a Management 3.0 eszköz a kontrollált önszerveződést, a tisztázott értékrend kialakítását és döntéshozatalt segíti. Ismerd meg a Delegációs Pókert!

Inspiráció és motiváció agilis módszerrel
Ebben a cikkben a Keepler vállalat példáján keresztül mutatjuk be, hogy hogyan lehet már az induláskor integrálni a Management 3.0-t egy szervezetbe. Megtudhatod, hogy hogyan hatott a Management 3.0 a vállalati kultúrára – és hogyan kezdődött mindez egy Management 3.0 workshoppal.

Egyetemi agilis átalakulás – Esettanulmány
2021 nyarán felkérést kaptam, hogy segítsek egy egyetemi tanszéknek hatékonyabban működni. Hallottak már az agilitásról és szeretnék bevezetni a mindennapjaikba, de nem tudják hogyan.

Merit Money, mint közösségi jutalmazó rendszer
Mi is a Merit Money, és hogyan használható motivációs eszközként a Management 3.0 rendszerében? A Typeform nevű cég példáján keresztül mutatjuk be ezt a kollégák közötti közvetlen elismerési koncepciót, és néhány hasznos tanulságot.
A gyors-divat királyának története – Zara esettanulmány
A Zara esettanulmány azt mutatja be, hogy hogyan lett a Zara a gyors-divat vitathatatlan királya, hogyan valósult meg az agilitás a divatban.
A világjárvány hatása az agilis csapatmunkára
A világjárvány hatásai a vállalatokra, az egyénekre és a csapatokra. Milyen kihívásokat okozott az agilis csapatmunkában? Mi lesz az új norma?

Az unFIX modell
Az unFIX modell a legújabb alternatívája az eddig ismert skálázott keretrendszereknek. Jurgen Appelo új koncepciója és vizualizációja a korábbi modellekre és ötletekre.

A jó change agent ismérvei
A change agent sikere négy kulcsfontosságú tényezőn múlik. Ez a motiváció, a bizalom, az empátia, és a befolyás. Hogyan válhatsz nagykövetté?

E.ON AGILIS ESETTANULMÁNY
A cég agilitásra való átállása 2011-ben indult, és mind a mai napig tart, mélyreható változásokat hozva a vállalati kultúrában. Az agilis esettanulmányból kiderül, hogy hogyan indult el az E.ON az átalakulás útján.

AZ OTP BANK AGILIS ÁTALAKULÁSA MAGASABB FOKOZATBA KAPCSOL
Az OTP Bank agilis transzformációja három éve kezdődött, aminek legutóbbi szakaszában a RI Consulting is segített. Mik voltak a legfőbb eredményei az együttműködésnek?

A pletyka javítja a csapaton belüli együttműködést
A pletyka kétélű eszköz. Megmérgezheti az irodai hangulatot, tönkretehet karriereket, de lehet csapatépítő, segítheti a beilleszkedést, a kooperációt. Hogyan? A következőkben megmutatjuk a pletykálkodás egy kevéssé ismert aspektusát!

Csináld agilisen! – Oké, de mit? Hogyan?
Ha neked szegezik, hogy "Csináld agilisen!" , de benned csak kérdések merülnek fel. Segít Darwin, a csapatsportok vagy bármelyik csata! Hogyan? Vendégszerzőnk írásából kiderül!

Agilis változásmenedzsment – 5 tipp a megvalósításához
Az agilis változásmenedzsment megvalósításához öt gyakorlati tipp, ami a rengeteg, jól bevált modellből és rendszerből kimaradt.

Agilis átalakulás tapasztalatai
Saját tapasztalataimat osztom meg, amit egy vízesésből agilissá alakulás során tapasztaltam meg, mint product owner. Hogy milyen nagy különbség információkat tudni arról, hogy milyen is lenne agilisan működni (doing agile), illetve érteni a lényegét az agilis/Scrum működésnek (being agile).

Agilitás a szervezeti kommunikáció világában
Idén először alkalmam nyílt az agilitást kipróbálni a szervezeti kommunikáció világában. Jelenlegi munkahelyemen, ahol több mint 20 ország kommunikációs folyamatait, rendszereit, digitális megoldásait és kreatív kampányait támogatom.

Lakásfelújítás agilisen
Tudat alatt is agilisen kezdtem bele a lakásfelújításba, az Agilis Kiáltvány alapján. Sprintekben, rövid iterációkban végeztem a munkát. Vendégszerzőnk története.
A Scrum és Kanban ötvözésének eredménye
A Scrum és a Kanban segítségével szakította át a célszalagot a Formula diákcsapata, az esettanulmány a kihívásokat és az átállást mutatja be.
A Beyond Budgeting alapjai
A költségvetés tervezésén túl mutat a Beyond Budgeting. Mik az alapelvei? Miért hasonlítható egy körforgalomhoz? Cikkünkből kiderül!

Hatékonyság, kreativitás növelés – Szobanövényekkel!
A hatékonyság, kreativitás és stressz csökkentés a home office-ban is ugyanolyan fontos, mint az irodai munka során. Segítenek a növények!

“SMART” a te célod?
Hatékony célkitűzési módszer megismerése kulcsfontosságú az agilis működéshez. Ebben segítünk a SMART célrendszer bemutatásával.

LIFO módszer – Fejlesztés egyéni és csoportos szinten
Videónk a LIFO módszert mutatja be, aminek segítségével egyéneket és csoportokat is fejleszthetünk.

Helyzetfüggő vezetés modellje
A helyzetfüggő vezetés modellje szerint a vezetői stílust az éppen aktuális helyzethez szükséges igazítani. Milyen szituációk különböztethetőek meg Paul Hersey és Ken Blanchard modellje alapján?